Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Zimní seminář delegátů Krajského fotbalového svazu proběhl ve Dvoře Králové


Datum akce: 30.11.-0001

V sobotu dne 2.3.2013 se uskutečnil v příjemném prostředí Penzionu Za Vodou ve Dvoře Králové nad Labem pravidelný zimní seminář delegátů KFS KHK.

V jeho úvodu vystoupil předseda VV KFS KHK Václav Andrejs, který kromě jiného seznámil přítomné s výsledkem voleb i s požadavky VV týkající se činnosti delegátů.

Následná přednáška Mgr. Vladimíra Blažeje byla zaměřená na jednotlivé prvky hodnotícího pohovoru, když poukázala nejen na psychologickou stránku hodnocení, ale například i na zásady motivující výtky či pochvaly. Tato přednáška byla na skutečně špičkové úrovni, když se stala následně i předmětem široké diskuse.

V dopolední části Vlastimil Hradecký ještě upozornil na nejčastější nedostatky ve zprávách DS a poté delegáti absolvovali úspěšně dva písemné testy ze základních fotbalových norem.

Odpolední část byla zaměřena na rozbor herních situací za využití videa. Tento rozbor měl za úkol sjednotit posuzování surové hry, hraní míče rukou, pokutový kop,simulování a ofsajd.Přednášku prezentoval člen ligové komise rozhodčích Jan Šotek a její přínos spočíval i v tom, že ji ve stejné podobě přednášel i na semináři krajských rozhodčích. Díky tomuto by se měl minimalizovat rozpor při pohledu na řešení některých herních situací. I tato přednáška byla špičkově připravena a to včetně upřesňujících informací ohledně kritérií a trendu pro posuzování surové hry apod.   

Předseda KR Zbyněk Novotný navázal sestřihem videa z krajských soutěží, ve kterém poukázal jak na chybná rozhodnutí rozhodčích, tak ale i na rozhodnutí správná. Poté zhodnotil předseda DK Ing. Josef Koňák úroveň popisu přestupků u vyloučených hráčů a po závěrečné diskusi ukončil seminář předseda KD František Hubička.

Z pohledu komise delegátů byl průběh semináře na výborné úrovni, ke které jednoznačně přispěli nejen všichni přednášející, ale svým přístupem i samotní delegáti.

 


Vytvořeno: 11.3.2013
Hubička František


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace