Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

VOTROK krajský přebor ukončil svoje podzimní dějství, po 120 utkáních získalo titul půlmistra Týniště nad Orlicí ...


Datum akce: 30.11.-0001

 

                   etiketa piva Votrok          Hradecký votrok

Závěrečné 14. kolo, které bylo patnáctým hraným, skončilo v neděli 10. listopadu posledními čtyřmi zápasy (sestřih z tohoto kola si můžete přehrát zde ....)

Podzimní titul získal zaslouženě Sportovní klub Týniště nad Orlicí (35 bodů), o tři body zpět je SK Jičín. Následuje je trojice Jaroměř, Kratonohy a Rychnov nad Kněžnou. Nyní si můžeme zatipovat, který z těchto klubů vlastně vážně uvažuje o případné divizi.
Co diváci na zápasy přeboru, kterým letos na podzim přálo hodně počasí ? Letos na podzim přišlo 19 929 fanoušků, vloni na podzim 20 325 příznivců, celkem tedy o 400 méně. Vloni však vtrhli na fotbalový krajský trh nováčci a Červený Kostelec s Hořicemi dali v prvním roce svého staronového účinkování laťku hodně nahoru. Letos se oběma klubům tolik nedaří a tady asi hledejme ony čtyři stovky.

                                            (Radek Hrubý, trenér SK Týniště - foto Lubomír Douděra)

SK TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ (35 bodů, skóre 40:21)

Trenér Radek Hrubý říká o úspěchu: "Od brankáře až po útok všichni fotbalisté pracovali pro mužstvo, tým byl bez výraznějších slabin."
Kádr týnišťského celku má mimořádnou kvalitu, "tvrdé" jádro kolektivu Plašil, Huňák, Václavek, Voženílek, Slezák, Stejskal a samozřejmě snajpr Martin Merganc by se rozhodně chytilo i o patro výše. Lídr podlehl jen Kratonohám a Slávii Hradec Králové, zajímavostí je, že oba duely se hrály dopoledne. Doma v Olšině však Hrubého svěřenci neztratili ani bod.
Bohužel 7 domácích utkání vidělo jen 752 diváků (průměr 107 na zápas), což je na vedoucí tým soutěže produkující výborný útočný fotbal hodně málo.
Bilanční podzimní rozhovor Rychnovského deníku ...

Střelci: 11 - Merganc, 7 - Špaček, 5 - Stejskal, 4 - Slezák, Václavek
Událost podzimu: Pět branek Martina Mergance v jednom zápase, jeho hyperpotenci odnesl soupeř z Chlumce nad Cidlinou.

Bylo to především vysokou kvalitou hráčského kádru a také vyrovnanosti jednotlivých řad. Od brankáře až po útok všichni fotbalisté pracovali pro mužstvo, jednotlivé řady se prolínaly a tým byl zkrátka vyvážený bez výraznějších slabin.

Čtěte více na: http://rychnovsky.denik.cz/fotbal_region/hraci-tahli-za-jeden-provaz-rika-hruby-20131120.html

                                (Lídr tabulky SK Týniště n.O. - foto Lubomír Douděra)

SK JIČÍN (32 bodů, skóre 25:10)

Komentář jičínského klubu k podzimu hovoří výmluvně: "Druhá příčka v tabulce, devátá vychytaná nula brankáře Michala Puše, nejméně obdržených branek v soutěži (10) a jediná porážka v mistrovských utkáních podzimu - no, není to paráda ?" Ano, je, dodává naše redakce, Jičín po návratu z divize stále patří ke špičce krajského fotbalu a co asi těší klubové vedení, hraje v naprosté většině se svými hráči.
Ani Jičín nejásá nad návštěvami, v tomto okresním městě fotbal není sportovním fanouškovským fenoménem. Sedm domácích utkání vidělo jen 670 diváků (průměr 95 na zápas), trochu se průměru vymkl zápas s vedoucím Týništěm, který vidělo 140 příznivců.
Co na podzim stránky jičínské kopané ?

Střelci: 6 - Vacek, 5 -Mezsároš, 4 - Gaubman
Událost podzimu: Od doby utkání Jičín-Olympia, kdy byl domácí klub potrestán pokutou 50 000 Kč a kdy došlo k asi nezapomenutelnému dialogu domácího správce stadionu s tehdejším předsedou KFS, vzrůstá při "jičínských" duelech domácího SK s kuklenskými šavlemi adrenalin a utkání jsou právem považována za riziková. V tom letošním, které se opět tradičně hrálo na umělé trávě, panovalo v domácí kabině nadšení z výsledku 4:0. Pro zajímavost - dva góly v tomto zápase dal dorostenec Tomáš Haken.

FK JAROMĚŘ (29 bodů, skóre 37:23)
Začněme krátkým komentářem nejlepšího střelce týmu a celého podzimního krajského přeboru Jiřího Kořínka: "Díky trenérovi, který do hry vnesl nový systém, je hra atraktivnější a pohlednější. Tím pádem se v tomto systému máme stále co učit. Je to pro nás velká motivace do zimní přípravy, na kterou se velice těším."
Do jaroměřského fotbalu vstoupil v létě nový trenér Miloš Exnar. Jeho úlohou bylo, aby mimořádnou útočnou sílu jaroměřského kolektivu (Diviš, Kořínek, Škoda) implementoval do svého herního systému a třeba kanonýra Martina Škodu naučil hrát pravého záložníka. V týmu rovněž kočíroval svého syna Matěje, který přestoupil z RMSK Cidlina. Ambiciózní předseda klubu Jiří Lebedínský by v případě možnosti asi o divizi vážně uvažoval.
Jaroměř hrála teké sedmkrát doma a její zápasy vidělo 1 481 diváků (průměr 211 na zápas, čtyřikrát přišlo více jak 200 fanoušků).
Začtěme se do stránek jaroměřského fotbalu ...

Střelci: 12 - Kořínek, 9 - Diviš, 7 - Škoda, 4 - Exnar
Událost podzimu: Nejlepší střelec podzimu Jiří Kořínek prakticky v přípravě vůbec netrénoval a do mistrovských zápasů šel doslova "z voleje". A bez jediného tréninku v letním drilu se stal kanonýrem podzimu - co na to odborníci ? A ještě zajímavost - na každý jeho gól připadaly 2/3 žluté karty.

                                           (Třetí tým tabulky FK Jaroměř - foto Lubomír Douděra)

SOKOL KRATONOHY (28 bodů, skóre 27:14)

Karel Vítek, který má v kratonožském fotbalu postavení zhruba jako Arséne Wenger v Arsenalu Londýn, před sezónou prognózoval, že se tým spíše chce pouze zachránit. Kdo však sledoval tým "sršňů" na jaře, bral toto vyjádření jako přílišnou skromnost. A také ano, Kratonohy, které vytvářejí image skromného týmu, mající však ve svém středu hráče jako jsou Fidra, Škvrňák, Král či Dostál, podle očekávání patří ke špičce tabulky. Několik fotbalistů z Pardubicka dává týmu pevnou osu a kanonýr Dostál, který ještě nedávno válel v divizi, umí koncovku hodně dobře. Nakonec trenér v bilančním rozhovoru konstatoval: "Jsme za umístění rádi, protože jsme tím prokázali, že naše jarní výkony nebyly náhodné." Kratonohy navíc absolvovaly podzim bez jediného vyloučeného hráče.
780 diváků vidělo Kratonohy v sedmi domácích zápasech (průměr 111 fanoušků na zápas).
Hradecký deník přinesl s Karlem Vítkem tradiční popodzimní rozhovor ...

Střelci: 7 - Dostál, Fidra, 4 - Veverka
Událost podzimu: V závěrečných třech zápasech Kratonohy třikrát plichtily (Slavia HK 1:1, Chlumec n.C. 0:0, Olympia HK 2:2), pokud by jim alespoň ve dvou zápasech přálo štěstí, mohla být bilance ještě úctyhodnější.


FC SPARTAK RYCHNOV NAD KNĚŽNOU (28 bodů, skóre 34:25)
Rychnovský fotbal zažívá vzestup, klub táhnou trenérsky i funkcionářsky jeho bývají fotbalisté a rychnovské srdce zase bije. Na lavičce áčka stojí Jan Chasák, který týmu ordinoval svůj specifický řád a systém a i když jsou výkony občas nevyrovnané, výsledkem pro mladý tým je skvělé páté místo. Divize se v Rychnově kdysi hrála ...
Sám Jan Chasák říká: "Nastoupil jsem k týmu, který bylo od přechozího trenéra Martina Kameníka dobře trénované a konsolidované. Já jsem jen pokračoval v práci, kterou on začal." Rychnovu se skvěle povedl závěr podzimu, čtyřikrát za sebou vyhrál, naopak jako svoji největší kaňku vidí mužstvo prohru na Slavii Hradec Králové 1:5.
Jenže ty návštěvy - sedm zápasů vidělo jen 664 fanoušků (průměr 94 diváků na zápas), navíc Rychnov drží naprosto "slzavý" rekord, zápas s Broumovem vidělo 10 diváků (Martin Kameník prohlásil, že devět) a to je hodně smutný rekord.
Bilanční rozhovor s Janem Chasákem přinesl Rychnovský deník ...

Střelci: 9 - Valášek, 6 - Zajíček, 5 - Vala, 4 -Kubec
Událost podzimu: Na úvod přijel Chasákův tým do Bydžova, kde Jan Chasák působil půl roku jako trenér domácí juniorky. Před 270 diváky si trenér se svými svěřenci domácí vychutnal, prokázal analytickou znalost soupeře a do Rychnova putovala výhra 4:1.


                (Úspěšný tým Spartaku Rychnov n.K. - foto Lubomír Douděra)

RMSK CIDLINA NOVÝ BYDŽOV (26 bodů, skóre 33:23)
Novobydžovský fotbal vstoupil do sezóny velmi rozpačitě, po sestupu z divize došlo nakonec k dohodě RMSK s Novou Pakou o vytvoření společného týmu (Nová Paka do divize nechtěla nastoupit) a do něho putovala velká řádka cidlinských fotbalistů. Trenér Michal Stříž to neměl jednoduché a začátek byl pro Cidlinu doslova tristní. Pak však nastal zlom, který lze charakterizovat uzdravením útočníka Janoucha a návratem Tomeše a Vaníčka. Zkušená osa týmu (Matějka, Obermajer, Krejčí, Vaníček, Tomeš, Janouch) s talenty (Mokošín, Vincour, Dítě, Zich) vytvořila dobře namazaný stroj, který podobně jako Jaroměř využíval systém z tvůrčí dílny Viktorie Plzeň.
Problém Bydžově jsou návštěvy, osm utkání vidělo 935 fanoušků (průměr 116 na zápas), jakýkoliv sobotní termín znamená prázdný stadion. Naopak velmi dobrou kulisu měl zápas s Lázněmi Bělohrad, který RMSK hrál v Hlušicích. 
Komentáře k zápasům RMSK najdete na webových stránkách klubu ...


Střelci: 8 - Tomeš, 6 - Janouch, 5 - Vaníček
Událost podzimu: Pouze ve 2.kole prohrál Střížův výběr zápas venku, v Jičíně podlehl 0:1. Pak už na cizí půdě ztratil pouze v Jaroměři (1:1) a všechny ostatní zápasy u soupeřů vyhrál. Doslova střelecké probuzení slaví po svých třicetinách hodně útočící záložník Petr Tomeš, za podzim dokázal vstřelit 8 branek, což ve své kariéře zřejmě nepamatuje.

                   (Nejlepší střelec Cidliny Petr Tomeš - foto Jiří Komárek)

SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ (25 bodů, skóre 29:21)
Nový Hradec Králové a jeho sportovní areál byl kolbištěm, na kterém hráči Slavie hostili své soupeře. To se už od jara změní a tým se stěhuje zpět do krásně zrekonstruované Orlické kotliny. Svěřenci trenéra Josefa Pleskota vstoupili do sezóny kontumační výhrou v Kuklenách, poté získali dalších 8 bodů ve čtyřech zápasech a rázem byli v horních patrech. Tým vysokoškoláků však logicky v polovině podzimu musel trochu ubrat na trénincích a raketový vstup se poté trochu zabrzdil, výsledkem bylo nakonec sedmé místo. Kádr Slavie je plný odchovanců, z Olympie hostoval pouze Musil.
Problémem Slavie jsou domácí návštěvy, které nemají punc krajské soutěže. Sedm zápasů vidělo pouhých 412 příznivců (průměr 58 na zápas). Věřme, že s příchodem do Orlické kotliny tato záležitost nabere odpovídající parametry.
Bilanční rozhovor s Josefem Pleskotem přinesl Hradecký deník ...


Střelci: 7 - Veselý, Derner
Událost podzimu: Sedmého září vybuchla bomba v Dobrušce, domácí tým získal své jediné podzimní vítězství a stálo za to, prohru 1:7 si z dobrušského areálu vezla právě hradecká Slavia. V kontextu umístění obou mužstev vypadá tento výsledek skutečně neuvěřitelně.

                   (Slavia před zápasem s Broumovem - foto Lubomír Douděra)

FC OLYMPIA HRADEC KRÁLOVÉ (24 bodů, skóre 37:32)
Velký favorit soutěže vzbudil rozruch hned v 1.kole, po skvělém výkonu zdolal rivala Slavii 6:2, ale kromě šesti branek také pětkrát střídal. Nešťastná administrativní chyba, kterou domácím nepřál snad nikdo, byla příčinou následné kontumace. Kuklenské šavle disponují výtečným kádrem plným produkce vlastní líhně, přesto nakonec skončily na poslední příčce první poloviny tabulky. V posledních čtyřech kolech získaly totiž pouhý bod za domácí remízu se Sokolem Kratonohy 2:2, prohrály s dalšími třemi adepty na čelo, s Jičínem, s Jaroměří i Týništěm. Tým srážel i velký počet vyloučených hráčů.
Ani v Kuklenách se neodehrává žádná divácká hitparáda, osm zápasů vidělo 610 fanoušků (průměr 76 na zápas), zklamáním byla návštěva v duelu s vedoucím Týništěm.
Více informací přinášejí klubové stránky Olympie ...

Střelci: 13 - Korba (počítáme i branky ze zápasu se Slavií), 8 - Karanský, 6 - Trnka
Událost podzimu: Šest vyloučených hráčů, to je skutečně hodně. Tato skutečnost srážela tým také dolů snad s výjimkou vyloučení Bělky, jehož faul znamenal zastavení brejku a Olympia nakonec odvezla všechny body z duelu v Novém Bydžově.

                   (Kuklenské šavle před duelem s Hořicemi - foto Lubomír Douděra)

SK LIBČANY (21 bodů, skóre 29:23)
Čtyři výhry a dvě prohry má na kontě jeden z předpokládaných lídrů přeboru. Dlouho neporažení svěřenci trenéra Koblížka však sbírají body spíše po jednom a deváté místo asi vedení libčanského klubu neuspokojuje. Navíc poslední dva domácí zápasy skončily porážkami (Rychnov 1:3, Týniště 1:2). Kvalita libčanského kádru, který je dirigován zkušeným Davidem Homoláčem a který před sezónou posílil třeba i Petr Jiřík, však pro jaro říká, ještě se s námi v boji o přední příčky musí počítat. 
Osm domácích zápasů vidělo celkem 1 575 diváků (průměr 196 fanoušků na zápas), což je na přebor nadstandard.
Více o týmu stránky SK Libčany ...

Střelci: 7 - Klouda, 6 - Ujec, 5 - Jelínek, 4 - Jiřík
Událost podzimu: Samozřejmě devět remíz libčanského týmu. Sbírání bodového pokladu po jedné minci bylo nakonec podzimní můrou kolektivu.

      (Duše libčanské kopané Jan Schejbal aneb 80 let fotbalu v obci - foto Lubomír Douděra)

Zde najdete videozáznamy z podzimních zápasů VOTROK krajského přeboru mužů ...



Sestřihy zápasů od 2. kola podzimní části můžete sledovat zde =  Hradecký votrok


 

 

 


 

2013-11-23 19:48:14

redakce Fotbal v kraj


Vytvořeno: 22.12.2013
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace