Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Jsem hořický srdcař, proto do toho jdu, říká Palm


Datum akce: 30.11.-0001

Má jasný úkol, zachránit Jiskru Hořice v krajském přeboru. Radek Palm vystřídal na místě trenéra Pavla Matějku a pokusí se pozvednout předposlední celek první krajské ligy. „Bude to bolet,“ má jasno hořický patriot.


Rozhodoval jste se rychle, bez pochyb?

Moje rozhodování nebylo nijak rychlé, musel jsem uvážit všechna pro a proti. A pochybnosti, ty mám stále. (směje se) Na webu krajského svazu jste mě nazvali hořickým srdcařem, a o tom to celé vlastně je. Jsem v klubu od žáčků, prošel jsem všemi kategoriemi, začal funkcionařit a nakonec jsem se dostal i k trénování. Takže i z tohoto pohledu cítím s klubem víc než řadový člen a pro záchranu krajského přeboru udělám maximum.

Budete mít dost práce, trénujete i další dva týmy. Jak to budete zvládat?

V současné době vedu „pouze“ dorost U-19, který si vede velmi dobře v KP a A-mužstvo. S U-19 chci v jarní sezoně navázat na kvalitní kolektivní výkony celého mužstva a atakovat první místo v soutěži. U A mužstva je cíl záchrana. Časově je to samozřejmě hodně náročné, mám svoje zaměstnání, a když je nejhůř, hledám útočiště u manželky.

Trénoval jste syna Dominika? Jaké to je?

Je to složité! A aby toho nebylo málo, v U-19 mám ještě mladšího syna Patrika. Jejich situaci jim nezávidím. Mají to samozřejmě složitější než ostatní hráči, mám na ně větší nároky, v tréninku se nemůžou ulít, neexistují výmluvy. Mám je pořád pod kontrolou a doma se můžu vymluvit, že se věnuji dětem. Vážně si ale myslím, že v jiném klubu by to měli o dost jednodušší.

Co byl problém Hořic na podzim?

Problém mužstva je koncovka, prostě nedáváme góly. Je to letitý problém Hořic. Vstřelení branky je pro nás pomalu nadlidský výkon, hrozně se na gól nadřeme a snadno inkasujeme. Naše psychika je rázem na bodu mrazu, rozklepou se nám kolena a podvědomě se sesypeme. Do poloviny podzimu jsme figurovali na druhém místě v počtu obdržených branek. Potom se však naše defenziva sesypala, a když k tomu přičtete nemohoucnost v koncovce, jsme tam, kde jsme. K odvolání trenéra Pavla Matějky došlo po zralé úvaze a po dohodě obou stran. Stále tvrdím a vštěpuji hráčům, že Pavel Matějka byl velice kvalitní trenér a za výsledkový propad mohou především hráči. Ti jsou totiž na hřišti, ti tvoří výsledky zápasů.

Jak se chcete dobrat k záchraně?

Možná bych měl říct, že do týmu přivedeme dva kvalitní útočníky, když máme problém s koncovkou. To ale není filozofie našeho klubu. Chceme stále stavět na vlastních odchovancích i v tak těžké situaci, v jaké jsme. Šanci dostanou dorostenci a ti, kteří se o zachování KP budou chtít opravdu poprat. Budeme muset podávat zodpovědné kolektivní výkony podpořené bojovností a vůlí vyhrávat. Myslím si, že to bude i bolet.

Je pro Hořice udržení přeboru životně důležité?

Životně důležité to samozřejmě není. V životě jsou horší situace, než je fotbalový sestup. Důležité však ano, protože si plně uvědomuji, jak těžké je dostat se zpátky. Sestup jsem zažil, myslím si třikrát, a vždy je to nepříjemné. Ale život jde dál.

Bude dál v týmu pokračovat Michal Šmarda?

Michal u nás pokračovat nebude, jeho pracovní vytížení v Brně mu to nedovoluje. Takto jsme byli domluveni už před soutěží, kdy byl ještě bez trenérského angažmá. Neznamená to ale, že se ke spolupráci někdy v budoucnu nemůžeme vrátit. Je to profesionál a náš mladý tým se s ním cítil bezpečněji.


Vytvořeno: 4.2.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace