Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Libáň ve finále, v Českém Meziříčí získalo postup Deštné, Albrechtice vybojovaly kýžený bod, dvakrát rozhodovaly vzájemné zápasy


Datum akce: 30.11.-0001

 



Třinácté (a celkově poslední podzimní hrané) kolo EUTAX 1.B třídy mužů ukončí v neděli podzimní část nového modelu této soutěže. Model, který má své odpůrce i příznivce, přinesl určitě něco nového v tom, že to, co týmy v několika případech zažívaly na konci jara, přišlo už na podzim. Drama, které se například odehrávalo v A-skupině, by těžko bylo jinak vymyšleno.

O co se na podzim také stále ještě hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Pořadí po 14 kolech:
1. Sokol Provodov 31 bodů - prémie 6 500 Kč
2. TJ Rudník 30 bodů - prémie 5 500 Kč
3. FC Spartak Rychnov 30 bodů - prémie 4 500 Kč
4. SK Sobotka 28 bodů - prémie 3 500 Kč

Vítězové skupin si zajistí do jarní skupiny "o postup" tři bonifikační body, druzí v pořadí dva bonifikační body, třetí pak jeden.
To samé se týká pátých celků v pořadí, které nastoupí do jarních skupin "o sestup" se třemi bonifikačními body, šestí mají k dobru dva bonifikační body, sedmí jeden. 

Zpravodajství z 12. kola zde ...

Zpravodajství z 11. kola zde ...


EUTAX
1.B TŘÍDA skupina A (program a výsledky)

KOPIDLNO A JIČÍN POSTOUPILY DÍKY TABULCE ZE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ, LIBÁŇ NAKONEC UVAŘILA KOBYLICE, SOBOTKA ODSTŘELILA LOKOMOTIVU

A-skupina 1.B třídy má za sebou neuvěřitelné finále. V sobotu ani jedno utkání nebylo bez významu, ve dvou zápasech sice hrály týmy, které již postoupit nemohly, ale Malšovice to nikterak nezajímalo a porazily nakonec postupující Kopidlno. Sobotka nemusela, ale šlo ji o postavení i prémii, Lokomotiva pod Humprechtem neměla šanci. V Libáni se vlastně hrála baráž. Variant konečného řešení byla velká spousta, v případě rovnosti bodů nakonec rozhodovala tabulka ze vzájemných zápasů ve smyslu článku 8 Soutěžního řádu (Kobylice - Kopidlno 1:3 a 1:4, Kopidlno - Jičín B 3:3 a 2:0, Jičín B - Kobylice 3:3 a 1:1). Díky jednomu bodu se radoval Jičín.
.
Jičín B - Robousy (první zápas 3:1), to mohl být zápas o vše, ale nebyl. Hosté přišli o šanci neuvěřitelně doma s Libání, kdy si v závěrečných 14 minutách zápasu nechali nastřílet 4 branky. Rezerva Jičína žila, musela v sousedském zápase vyhrát a čekat na výsledky Kopidlna a Kobylic. Výsledek 4:0 (Voldán 2, Pluhař, Kocourek) nakonec pro Jičín znamenal postup, v minitabulce vzájemných zápasů získal tým 3 body oproti 2 bodům Kobylic. Štastný trenér Ladislav Klička: "K utkání, ve kterém šlo z naší strany ještě o možný postup, jsme přistoupili zodpovědně a zápas dovedli k zasloužené výhře. Poté, co nás v počátku zápasu podržel brankář Puš, který zlikvidoval dvě vyložené šance hostů, jsme začali lépe kombinovat a vstřelili čtyři pěkné branky. Zaslouženou výhrou je i postup do horní poloviny tabulky, která znamená klid pro jaro a konsolidaci kolektivu."

V Malšovicích hrálo Kopidlno (první zápas 3:3). Domácí hráli pouze o čest, Kopidlno nutně potřebovalo alespoň bod. Malšovice nakonec vyhrály 2:1 (Franc, Valc - V.Kulhánek), ale tento výsledek hosty neohrozil, protože ostatní výsledky hrály s nimi. Václav Šimůnek, vedoucí hostů, byl i přes konečný postup kritický: "Ačkoli se jednalo pro nás o nesmírně důležité utkání, tak někteří hráči nepřistoupili k utkání s tímto vědomím. Fotbal na jakékoli úrovni se musí hrát také srdcem, s touhou po vítězství, jinak nemůžete pomýšlet na úspěch ani v nejnižší soutěži. Domácí vyhráli zcela zaslouženě, protože náš výkon by stěží stačil na okresní přebor."

Utkání Sobotka - Lokomotiva Hradec Králové (první zápas 0:3) začínalo pod Humprechtem ve 14 hodin, řídil ho Klečka, delegátem zápasu byl Miloš Židík. Domácí mohli v EUTAX GROUP poháru dotáhnout Provodov i Rychnov B, případně jeho přemožitele, a získat o něco vyšší finanční prémii. Lokomotiva musela v Sobotce vyhrát a čekat na výsledky ostatních týmů. Jenže odveta pro reprezentanty Českého ráje byla sladká, Sobotka vyhrála 6:1, po dvou brankách dali Škopán, Rulc a Přikryl, a potvrdila svůj postup do finále hodně jasně. Ladislav Štrobl byl hodně spokojený: "Chtěli jsme soupeři v tomto utkání vrátit porážku z prvního utkání a to se nám povedlo. Hosty jsme téměř k ničemu nepustili a myslím, že naši fanoušci mohli být s našim předvedeným výkonem spokojeni."

V Libáni zápas neměl z hlediska postavení obou soupeřů chybu. Rozhodčí Havlík po dramatu v Kopidlně dostal důvěru i na tento zápas. Kobylice doma vyhrály v prvním zápase 5:1, ale to byl zcela jiný příběh. V 11.minutě vedla před 95 diváky Libáň 2:0, hosté Matějem Novotným snížili, ale i přes převahu ve druhé půli na kýženou remízu nedosáhli, naopak inkasovali potřetí. Jaroslav Valenta, sportovní manažer hostů, zápas komentoval slovy: "Do utkání jsme vstoupili opět zakřiknutě a v 11.minutě jsme prohrávali již 2:0 po našich chybách v defenzivě. Do konce prvního poločasu se nám podařilo snížit Matějem Novotným na nadějných 2:1. Druhý poločas jsme měli sice více ze hry, vypracovali jsme si několik brankových příležitostí, ale výborného brankáře domácích jsme již nepřekonali a v závěru utkání jsme inkasovali potřetí. Blahopřeji domácím k druhému místu a nám po nadějně rozjetém podzimu nyní zbývá nabrat síly na jarní část soutěže a připravit se k bojům o záchranu." František Skřivánek, trenér Libáně, poukázal zejména na fantastickou sérii svých svěřenců v posledních šesti zápasech: "Vstup do utkání se nám vydařil, soupeře jsme zatlačili, ve 12. minutě jsme vedli 2:0, neproměnili jsme navíc další šance. Do poločasu se soupeři podařilo vstřelit kontaktní gól. Po přestávce jsme ustáli tlak soupeře a zápas rozhodli třetím vstřeleným gólem. Posledních šest zápasů jsme dosáhli fantastického výsledku, získali jsme 18 bodů. Poslední krok je vždy těžký, ale dokázali jsme vyhrát. Zlom v našem podzimním herním projevu byl příchod brankáře. Je na místě poděkovat všem hráčům za zodpovědný přístup a bojovnost."

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14.KOLE :
13 - Vích (Robousy), Rulc (Sobotka),
9 - Pluhař (Jičín),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň),
7 - Nový (Kobylice),
6 - Tuček (Lokomotiva),
Kubišta, Škopán, Přikryl (Sobotka), Šoufek (Kobylice),
5 - Men (Sobotka), Tomášek (Robousy), Knížek (Libáň), Horáček (Jičín),
4 - Brokeš (Malšovice), Denk (Lokomotiva), Klaban (Kopidlno), Hejtmánek, Kocourek (Jičín), Havlík (Libáň),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Balcar (Libáň), Schejbal, Zvolánek (Lokomotiva), Poutník, P.Komárek, V.Kulhánek (Kopidlno), Havlíček (Kobylice), Luňák, Valc (Malšovice),
2 - Baster (Sobotka), Vaněk, Tichý (Lokomotiva), Pšenička, Khol (Kobylice),  Černovský, Machačný (Kopidlno), Mezsároš, Kořínek (Jičín B), P.Jareš, Velínský, Franc (Malšovice), F.Materna, Drbohlav (Robousy),
1 - Odvárko (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, vlastní (Libáň), Styar, Průcha, Vávra, M.Novotný, vlastní (Kobylice), Svatoň, Šec, Mašek, Ziegler, vlastní (Lokomotiva), Bartoš, Libřický, Groh, Ninger, Lemon (Malšovice), Ulvr, Zugar, Samko, vlastní (Jičín B), Kynčl, Srb, Wedlich, vlastní (Robousy), Zahradník, Pavlíček, Bárta, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl, L.Komárek (Kopidlno),

HVĚZDA KOLA :
Pavel Banyácski (Libáň) - v rozhodujícím utkání prokázal svou cenu pro tým a dvěma góly v tomto duelu o vše rozhodl o výhře 3:1, která znamenala naprosto nečekané 2.místo a postup

UDÁLOST KOLA :
Poslední tým skupiny Malšovice nic nedbal na jakékoliv prognózy a porazil velkého favorita Kopidlno 2:1.

VÝROK KOLA :
František Skřivánek, trenér Libáně: "Posledních šest zápasů jsme dosáhli fantastického výsledku, získali jsme 18 bodů. Poslední krok je vždy těžký, ale dokázali jsme vyhrát. Zlom v našem podzimním herním projevu byl příchod brankáře."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Očekávaný magnet kola Libáň - Kobylice sledovalo 95 diváků, počasí zasáhlo, i tato nejvyšší návštěva kola byla trochu zklamáním.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo na podzim 6 766 diváků, podzimní průměr na zápas 120 diváků, v tomto kole přišlo ve čtyřech duelech diváků nejméně - celkem 315)
FK Kopidlno - 1 175 diváků (průměr na zápas 167 diváků)
SK Robousy - 1 105 diváků (průměr na zápas 157 diváků)
SK Sobotka - 1 000 diváků (průměr na zápas 142 diváků)
Sokol Libáň - 855 diváků (průměr na zápas 122 diváků)
Spartak Kobylice - 825 diváků (průměr na zápas 117 diváků)
Lokomotiva HK - 790 diváků (průměr na zápas 112 diváků)
SK Jičín B - 515 diváků (průměr na zápas 73 diváků)
Malšovice - 501 diváků (průměr na zápas 71 diváků)

                                              (foto archiv MFK Trutnov)

EUTAX 1.B TŘÍDA skupina B (program a výsledky)

RUDNÍK PROHRÁL V HOSTINNÉM A DOMÁCÍ UDRŽELI TŘETÍ MÍSTO, SE TŘMI BONIFIKAČNÍMI BODY VSTUPUJE DO SKUPINY O ZÁCHRANU BANÍK ŽACLÉŘ

Podobně jako ve skupině A i ve skupině B se všechna utkání hrála v sobotu, všechny výkopy byly plánovány na 14,00.

Začněme v Hostinném, derby domácího Tatranu s Rudníkem se hrál již jako zápas "klidnější", ale pořád to bylo derby. Hostinné hájilo třetí místo, Rudník nejvyšší postavení v EUTAX GROUP cupu zajišťující prémii 6 500 Kč. V Rudníku vyhráli domácí drtivě 6:1 a to určitě hráčům Hostinného leželo v žaludku. Za řízení rozhodčího Fraňka nakonec Tatran vyhrál před vynikající návštěvou 240 diváků 3:2. Z domácího tábora přišel tento komentář: "Hosté vstoupili do utkání lépe a jejich tlak přetavil ve vedoucí gól Zeman. Ještě do poločasu vyrovnal Tatran hru i skóre, když se hlavou trefil domácí kanonýr Jakoubek. Po změně stran převzali iniciativu domácí, ale dlouho marně dobývali branku Rudníku. Až přišel na hřiště střídající domácí předseda oddílu Petružálek a dvěma trefami během dvou minut prakticky rozhodl o osudu utkání. Hosté již jen chvíli před koncem korigovali Víškem na konečných 3:2. Domácímu Tatranu se tak povedl husarský kousek, když vyhrál všech sedm podzimních odvet. S naprostým přehledem pak odřídil utkání rozhodčí Franěk."

V Trutnově na umělé trávě to byl duel dvou nováčků postoupivších z přeboru trutnovského OFS. Zatímco rezerva Trutnova bude na jaře usilovat o 1.A třídu, Dolní Kalná bude hrát o setrvání v soutěži. První zápas skončil výhrou trutnovských fotbalistů 4:3, odvetu doma zvládli svěřenci Jiřího Skučka ještě lépe s výsledkem 6:2. Obsáhlý komentář přišel od hostujícího Tomáše Navrátila: "Utkání mělo jednoznačný průběh, domácí mladíci (Míra Hejna ať se na mě nezlobí) byli ve všech ukazatelích lepší, rychlejší, fotbalovější a výhodou pro ně byl určitě umělý povrch, na kterém pravidelně trénují a jsou na něho zvyklí. My jsme měli několik málo pasáží, kdy jsme se soupeři snažili vyrovnat, dali jsme i dvě branky, ale jinak jsme postrádali kvalitu. Citelně nám chyběli Zdenda Tauchman mladší a Tomáš Jiřička. Výsledek je pro nás ještě přijatelný. Děkujeme šestadvaceti kalenským fanouškům, kteří nás přijeli podpořit, jinak by to vypadalo, že domácí jsou v trestu a musí hrát téměř bez diváků. Soupeři blahopřejeme k postupu do finálové skupiny, a myslím si, že i zde by měl patřit k favoritům. Nám se i přes dnešní porážku podařilo udržet šesté místo a do jarních záchranářských bojů tedy jdeme s dvoubodovou bonifikací. Byť první část sezony se nám příliš nevyvedla, věříme mysliveckému rčení, že zajíci se počítají až po honu, a zachráníme 1.B třídu i pro příští sezonu."

V Mladých Bukách mohli domácí dotáhnout v tabulce Janské Lázně i Dolní Kalnou a případně získat bonifikační body. Museli by však vyhrát a vrátit Baníku potupnou prohru z prvního utkání v podobě skóre 1:7, což se nestalo, Žacléř vyhrála 2:0 dvěma brankami Víta. Předseda klubu Radek Kotyk zápas okomentoval: "Po celý zápas jsme byli o něco lepší než domácí, lépe jsme se na mokrém terénu pohybovali a zaslouženě jsme vyhráli. Zcela nesmyslně se však nechal krátce po pauze vyloučit dnešní kapitán Skála a to paradoxně naší hře pomohlo. V deseti jsme se semkli, hráči více bojovali a hlavně z brejkových situací jsme byli nebezpeční. Utkání zlomila střelecká kvalita kanonýra Víta, především první gól byl velmi povedený. Pochvalu trenéra Vlasty Honka však dnes zaslouží všichni hráči. Ještě zmíním výkon hlavního rozhodčího Linharta, tomu se, slušně řečeno, utkání moc nepovedlo."

V Miletíně domácí SK v klidu nastupoval proti Janským Lázním. Hosté přijeli s velmi oslabeným kádrem, který má v současné době problémy se svými soupeři, a dokázali to bohužel i v Miletíně, kde domácí vyhráli zcela jasně 5:0 (Urban 2, Leplt, Horák, Machačka). V brance Janských Lázní dokonce nastoupil hráč David Brát, který se ve své kariéře objevil mezi třemi tyčemi poprvé.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :
17 - M.Jakoubek (Hostinné),
15 - L.Vít (Žacléř),
11 - Hejna (Trutnov B),
9 - Kult (Janské Lázně), T.Jiřička (Dolní Kalná), 
8 - Knap (Trutnov B), J.Jiřička (Dolní Kalná), Horváth (Žacléř), Urban (Miletín),
7 - Hylmar (Rudník), 
6 - Havránek, Novák (Rudník), Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná), Maličký (Hostinné),
5 -
Haider, Brhel (Mladé Buky), R.Polák (Hostinné), Zeman, Víšek (Rudník),
4 - M.Dvořák, Doležal (Mladé Buky), Čáp (Rudník), L.Kracík, Petružálek (Hostinné), Leplt (Miletín),
3 - Filounek, Hátle (Miletín), Ulrich, Toth (Trutnov B), Prívara, Štemberka (Rudník), Stránský, Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Machalík (Mladé Buky),
2 - Ficner, Holubec, Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, vlastní (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák (Mladé Buky), Kněžourek, Němeček, Bartoníček, Brentner, Machačka (Miletín), Štelzer, M.Dvořák st., Němeček (Janské Lázně), Skála (Žacléř), Tauchman st. (Dolní Kalná),
1 - Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Hloušek, Kment, vlastní (Rudník), Hampl, Kodytek (Dolní Kalná), Štěpánek, Jurík (Mladé Buky), J.Horák, Petružálek, Kosina, L.Horák, Przybyla (Hostinné), Demuth, Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl (Janské Lázně), Knap, Kocek, Ondráško, Polák, Baše, Petrů, Brožek, vlastní (Žacléř), Tobiáš, Bednařík, Rejl (Trutnov B), 

HVĚZDA KOLA :
David Brát (Janské Lázně) - použijme hodnocení Petra Janovce, sekretáře Janských Lázní - "velké uznání a obdiv zaslouží David Brát, který jako hráč z pole, který nikdy nechytal, musel nastoupit do naší branky, při neúčasti našich brankářů. Počínal si srdnatě, chytil několik domácích gólových šancí a předvedl výkon, za který se nemusel stydět a podržel celý tým".

UDÁLOST KOLA :
Tatran Hostinné poráží v posledním zápase v derby vedoucí Rudník 3:2, od 21.září vyhrál všech sedm odvetných utkání a toto neuvěřitelné vzednutí ho poslalo do jarní "postupové" skupiny.

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil (Dolní Kalná) po utkání v Trutnově: "Děkujeme šestadvaceti kalenským fanouškům, kteří nás přijeli podpořit, jinak by to vypadalo, že domácí jsou v trestu a musí hrát téměř bez diváků."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Očekávané derby Hostinné - Rudník sledovala výborná návštěva 240 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14.ODEHRANÉM KOLE (celkem na podzim přišlo
6 870 diváků, průměrná podzimní návštěva činila 122 diváků, v tomto kole přišlo zejména díky zápasu v Hostinném 400 fanoušků):

TJ Rudník - 1 330 diváků (průměr 190 diváků na zápas)
Tatran Hostinné - 1 072 diváků (průměr 153 diváků na zápas)
FK Dolní Kalná - 1 051 diváků (průměr 150 diváků na zápas)
FC Mladé Buky - 840 diváků (průměr 120 diváků na zápas)
SK Miletín - 692 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                        Baník Žacléř - 660 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                       MFK Trutnov B - 615 diváků (průměr 87 diváků na zápas) SK Janské Lázně - 610 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                               



EUTAX
1.B TŘÍDA skupina C (program a výsledky)

ČESKÉ MEZIŘÍČÍ DOMÁCÍ BARÁŽ NEZVLÁDLO, POSTUPUJE DEŠTNÉ, V DOBRUŠCE DOMÁCÍ POTVRDILI DRUHÉ MÍSTO S HRONOVEM

Ve skupině C byl program rozdělen mezi sobotu a neděli rovnoměrně.

Který z gólmanů byl v Českém Meziříčí nakonec spokojenější ? Ve 14 hodin se v Meříči zahájil zápas podzimu, na oba soupeře čekal duel, který se zase tak často nehraje. V Deštném vyhráli domácí 5:1, důvěru řídit zápas dostal rozhodčí Bouz, delegátem zápasu byl Jaroslav Mudruňka. Domácí museli vyhrát, hostům stačila i remíza. Nakonec do Orlických hor putovaly body všechny, Deštné vyhrálo před 200 přihlížejícími 3:1 (Kříž, Drapák, Umlauf - Provazník) a je čtvrtým finalistou jarní části, České Meziříčí bude spolu s Machovem, Opočnem a Přepychami hrát o záchranu. Vedoucí domácího týmu David Horký uznal zaslouženou výhru hostů, příliš se mu však nelíbilo chování hostující lavičky: "V dnešním přímém souboji o postup do finálové skupiny zaslouženě vyhrálo zkušené mužstvo Deštného. Naše hra dnes nebyla dobrá, navíc jsme museli dvakrát vynuceně střídat kvůli zranění. Ale objektivně si musíme přiznat, že jsme si to prohráli v jiných zápasech. Společnou podzimní rozlučku s B týmem nám to ale v žádném případě nepokazilo! Jediné, co mi kazí zážitek z tohoto zápasu a z čeho jsem zhnusen, je chování hostujícího trenéra a vedoucího mužstva v průběhu zápasu. Neustálé osočování z podplacení rozhodčích, nadávání do pánského přirození našim hráčům, lavičce, hlavnímu rozhodčímu a asistentu rozhodčího a mohl bych pokračovat dále. V Českém Meziříčí všichni fotbal děláme ve svém volném čase, zadarmo a z lásky ke sportu. Chápu důležitost utkání a s tím spojenou nervozitu, ale i v těchto situacích by si každý měl udržet svoji důstojnost, slušnost a chovat se jako člověk a ne jako neandrtálec."

Dobruška B hostila rovněž v sobotu Hronov a byl to přímý duel o druhé místo. Hrálo se od 14,00, v Hronově vyhráli hosté 2:1. V tomto zápase se opět blýskl domácí gólman Veverka a dorostenec Jan Michalík, který napálil hattrick a i díky těmto dvěma domácím hvězdičkám vyhrála dobrušská rezerva 4:1 a do jara jde s dvěma bonifikačními body.

V neděli v Provodově domácí usmířovali fanoušky a odčinili výhrou 4:0 (Khun, Bensch, pařízek, Macek) s Opočnem domácí prohru 0:4 z minulého kola, což kvitoval i domácí trenér Jiří Bederka. Provodov díky prohře Rudníku v Hostinném vyhrál podzimní EUTAX pohár a získal prémii 6 500 Kč.

Utkání Přepychy - Machov (neděle 14,00) bylo utkání víceméně přátelské, oba soupeři se znovu střetnou v jarní části a v tomto zápase šlo pouze o možnost získat další bonifikační bod z pohledu hostů z Machova. Domácí nakonec získali první výhru v soutěži a ta stála zato - skóre se zastavilo na konečných 6:1 (Žid 2, Kinzel 2, Blažej, Prát - Svatoš). Miroslav Pavel byl spokojen, Otakar Pokorný z Machova si takový výkon svého týmu nepředstavoval.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :

11 - Eimer (Provodov), Kříž (Deštné),
10 - J.Macek (Dobruška B),
9 - Kubeček (Hronov),
8 - L.Jelen (Opočno), Blažej (Přepychy),
7 - Šváb (Machov), Pfeifer (Opočno),
5 - Šťavík (Hronov), Kaplan, Umlauf (Deštné), Svatoš (Machov),
4 - Metzner, Bensch (Provodov), Lanta, Rojšl (Hronov), T.Přibyl (Opočno), Martinec (Machov), Ježek (České Meziříčí), Prát (Přepychy),
3 - Kuneš, Kuhn, Macek (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Havel, J.Tomášek, Hlavsa (České Meziříčí), Hašek, Michalík (Dobruška B), Kinzel (Přepychy), Škrabal (Opočno), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov),
2 - Zima, Scholz (Machov), Malý, Štětina (Dobruška B), Franců, Danihel, Schreiber (Hronov), Kozák, Baše, Čiháček, Slánský, Provazník (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal (Opočno), Šolín, Čech (Machov),
1 - Rezek, vlastní (České Meziříčí), Tichý, Polomský (Hronov), Středa, Hurdálek, Čech, Kubeček, Šulc, Pich (Machov), Kánský, Kouba, Hochmann, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Pařízek (Provodov), Trubač, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, vlastní (Přepychy),

HVĚZDA KOLA :
Jan Michalík (Dobruška B) - dorostenec dobrušského klubu vstoupil do dospělé kopané v tomto zápase jako šrapnel a třemi trefami do černého potvrdil druhou příčku svého týmu v souboji s Hronovem (4:1).

UDÁLOST KOLA :
V 69.minutě utkání vede České Meziříčí nad Sokolem Deštné 1:0 a v tu chvíli je finalistou, od 70.minuty hosté trefují domácí síť třikrát a zcela obracejí vývoj tohoto doslova "barážového" utkání.

VÝROK KOLA :
David Horký, vedoucí Českého Meziříčí, po zápase se Sokolem Deštné: "Jediné, co mi kazí zážitek s tohoto zápasu a z čeho jsem zhnusen, je chování hostujícího trenéra a vedoucího mužstva v průběhu zápasu. Neustálé osočování z podplacení rozhodčích, nadávání do pánského přirození našim hráčům, lavičce, hlavnímu rozhodčímu a asistentu rozhodčího a mohl bych pokračovat dále. V Českém Meziříčí všichni fotbal děláme ve svém volném čase, zadarmo a z lásky ke sportu. Chápu důležitost utkání a s tím spojenou nervozitu, ale i v těchto situacích by si každý měl udržet svoji důstojnost, slušnost a chovat se jako člověk a ne jako neandrtálec."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Očekávaný duel kola a přímý souboj o postup mezi Českým Meziříčím a Deštným sledovalo podle hlášení domácího klubu 200 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo na podzim 5 610 diváků, průměrně na podzim přišlo 100 diváků na zápas,  v tomto kole sledovalo zápasy 430 fanoušků):
České Meziříčí - 1 160 diváků (průměr 165 diváků na zápas)
Provodov - 910 diváků (průměr 130 diváků na zápas)SK Přepychy - 760 diváků (průměr 108 diváků na zápas)
AFK Hronov - 696 diváků (průměr 99 diváků na zápas)

TJ Dobruška B - 625 diváků (průměr 89 diváků na zápas)
Spartak Opočno - 585 diváků (průměr 83 diváků na zápas)
Machov - 464 diváků (průměr 66 diváků na zápas)
Sokol Deštné - 410 diváků (průměr 58 diváků na zápas)


                                                                           (foto archiv SK Albrechtice)

EUTAX 1.B TŘÍDA skupina D (program a výsledky)


V ALBRECHTICÍCH VYDŘELI DOMÁCÍ BOD A DÍKY LEPŠÍM VZÁJEMNÝM ZÁPASŮM POSTOUPILI, V PŘEDMĚŘICÍCH DEBAKL DOMÁCÍCH NIC NEŘEŠIL

V 14,00 začalo v sobotu utkání Albrechtice - Doudleby, oba zeměpisné názvy mají v "derby" dodatku "nad Orlicí". Zápas byl pro domácího nováčka možným posledním stupínkem ke zlatému postupu, k splnění tohoto cíle chyběl bod. Hosté byli již ve finálové čtyřce, na dálku mohli hrát za Černíkovice. Důležité utkání řídil Milan Fryš, delegátem byl Ing. Antonín Vancl. Konečným výsledkem zápasu byla nakonec remíza 2:2, rovnost bodů díky vzájemným zápasům poslala do finálové čtyřky Albrechtice na úkor Černíkovic (5:1 doma a 6:2 venku).

V Předměřicích startovaly Černíkovice, k naději musely vyhrát a poté čekat na případnou prohru Albrechtic. I tady se hrálo od 14 hodin, zápas řídil Leoš Bednář. Černíkovičtí fotbalisté vyhráli nad domácím Slavojem vysoko 5:0 (J.Nosek 2, Vik, Trejtnar, Pauker), ale pouze srovnaly bodovou bilanci s Albrechticemi, což při horších vzájemných zápasech nakonec postup nezajistilo.

V neděli se v 11 hodin střetli o první místo ve skupině za řízení Josefa Kubišty nováčci (!!!), v Rychnově se na "orlickém umělém poli" utkaly domácí rezerva Rychnova se Smiřicemi. Spartak vedl o bod a remíza mu zajišťovala finanční prémii, Smiřice musely vyhrát. KOnečný výsledek 3:1 (Řehák, Dapecí, Stieber - Koutník) vnesl do domácí kabiny nadšení z konečného prvního místa. Radost neskrýval ani František Kotek, kormidelník domácí družiny: "Utkání dvou nejlepších mužstev skupiny D přinesl na umělé trávě velmi kvalitní utkání vzhledem ke kvalitě 1.B třídy. Velmi dobrá divácká kulisa především diváků hostujícího mužstva přinesla opravdu ten pravý náboj o první místo v naší skupině. Soupeř nepřijel udržet druhou příčku, chtěl hrát samozřejmě na vítězství ve skupině. Smïřice byly dle mého názoru opravdu velmi kvalitním soupeřem. Svému mužstvu jsem už pogratuloval v kabině a musím se vyjádřit i mediím. -Mužtvo zvládlo první půl rok velmi dobře a jak už jsem se vyjádřil před sezónou, postup byl naším cílem vzhledem k naší práci s mládeží. Jaro bude pro mnohé z nich dobrou zkušeností seznámit se s dospělým fotbalem. Hráči Šmol, Řehák a i dnes poprvé nastupující brankář dorostu Dvořák, potvrdili hlavně chuť do fotbalu a vidí, že neustálou prací se mohou posunout dále. O hráčích vyššího věku se snad ani zmiňovat nemusím,ale i jim patří poděkování za to, jak se tvoří kolektiv !!

V Borohrádku zkoušeli domácí napravit doslova katastrofální domácí bilanci s Baníkem Vamberk. Borohrádek totiž všech šest předchozích domácích zápasů prohrál a to je vskutku nevídaná bilance. Domácí fanoušci musí mít se svým týmem opravdu velkou trpělivost. Hrálo se od 14 hodin za řízení Friče. Zápas nakonec skončil výsledkem 4:6, což dokumentovalo bezstarostný fotbal, byla to tedy sedmá prohra Borohrádku doma v podzimní řadě.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 14. ODEHRANÉM KOLE :

17 - D.Hořínek (Albrechtice),
12 - Bednář (Smiřice),
8 - Strakatý (Předměřice), Svatoň (Borohrádek),
7 - Kráčmer, Kotyza (Doudleby), J.Nosek (Černíkovice), Králík (Vamberk),
6 - Duha (Albrechtice), Polívka, Dapecí (Rychnov), Církva (Smiřice), Pauker (Černíkovice), O.Dostál (Vamberk),
5 - Korenčík (Smiřice), Rohrich (Vamberk), Pazderník, F.Stieber (Rychnov B), L.Sršeň (Albrechtice),
4 - F.Stieber (Rychnov B), Víteček (Černíkovice), Vidlička (Doudleby), Hamerský, Flekr (Vamberk), Moravec (Albrechtice),
3 - P.Matějus, J.Čermák (Borohrádek), Kuzma (Albrechtice), Šponar (Vamberk), Mňuk (Černíkovice), Hudousek, Dudek (Doudleby), Řehák (Rychnov B),
2 - Chochola, Kotyza (Vamberk), Jedlinský, Lochman (Rychnov B), Brendl, M.Horák, T.Sazima, A.Čermák (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Pekáč (Předměřice), Nývlt, Matějček, Koutník (Smiřice), D.Hanuš, T.Vik (Černíkovice),
1 - Búta, Hottmar (Smiřice), J.Hanuš, B.Nosek, Trejtnar, vlastní (Černíkovice),  Jaroš, Janeček, L.Velíšek, Barták (Albrechtice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, J.Matějus, vlastní (Borohrádek), Vidlička (Vamberk), Ponikelský, Zeman (Předměřice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský (Rychnov B), Lyer, Souček, Schod, P.Matoušek (Doudleby)

HVĚZDA KOLA :
David Hořínek (Albrechtice) - v závěrečných fázích zápasu s týmem Doudleb se trefuje z trestného kopu a vyrovnává na 2:2, tato branka nejlepšího střelce soutěže posílá domácí do jarního finále.

UDÁLOST KOLA :
V přímém souboji nováčků (!) o první místo ve skupině D poráží Rychnov B na umělé trávě Smiřice 3:1 a zápasu přihlíží asi nejlepší podzimní rychnovská návštěva.

VÝROK KOLA :
František Kotek, trenér Rychnova B: "Mužtvo zvládlo první půlrok velmi dobře a jak už jsem se vyjádřil před sezónou, postup byl naším cílem vzhledem k naší práci s mládeží. Jaro bude pro mnohé z nich dobrou zkušeností seznámit se s dospělým fotbalem. Hráči Šmol, Řehák a i dnes poprvé nastupující brankář dorostu Dvořák, potvrdili hlavně chuť do fotbalu a vidí, že neustálou prací se mohou posunout dále. O hráčích vyššího věku se snad ani zmiňovat nemusím, ale i jim patří poděkování za to, jak se tvoří kolektiv !!"

NÁVŠTĚVA KOLA :
Duel v Albrechticích sledovala stovka fanoušků, kteří s napětím sledovali, zda se domácím povede poslední krok.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 14. ODEHRANÉM KOLE (celkem na podzim přišlo 5 845 diváků, podzimní průměrná návštěva na zápas činila 104 fanoušků, v tomto kole přišlo 300 diváků):
Černíkovice - 1 200 diváků (průměr na zápas 171 diváků)
Albrechtice n.O. - 990 diváků (průměr na zápas 141 diváků)
SK Smiřice - 850 diváků (průměr na zápas 121 diváků)
Velešov Doudleby - 805 diváků (průměr na zápas 115 diváků)
Borohrádek - 660 diváků (průměr na zápas 94 diváků)
Baník Vamberk - 471 diváků (průměr na zápas 67 diváků)
Rychnov B - 456 diváků (průměr na zápas 65 diváků)
Předměřice - 413 diváků (průměr na zápas 59 diváků)

 


 


Vytvořeno: 30.3.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace