Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Michal Šmarda rozhodl duel v Předměřicích, ve Valdicích přišlo 210 diváků, v hlavní roli skupiny B penalty, Velké Poříčí podlehlo béčku Dvora


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na podzim také hraje ?  

Pohár společnosti JAKO - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Do jarních skupin si týmy zajišťují jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. 


I v letošním ročníku se bude odehrávat penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina A (VÝSLEDKY)          

ZÁPAS LIBÁŇ-MALŠOVICE NEROZHODNÝ, PŘEDMĚŘICE ZAÚTOČILY

Skupina A JAKO 1. B třídy vstoupila do 10. kola zápasy, které byly všechny utkáními, ve kterých jde o mnohé. Třikrát se šlo na fotbal v sobotu, v Kopidlně v neděli. Poslední Chlumec ztrácel před tímto kolem na postupovou příčku jenom tři body, po tomto kole je na tom hůře, ztráta narostla na šest bodů.

Už ve 13:00 zahajoval v Libáni souboj týmů, které měly na kontě 13 bodů. Po domácí prohře s Hlušicemi byly v nezáviděhodné pozici Malšovice, které bojovaly o to, aby vykompenzovaly tuto ztrátu. Byl to skutečně rozdílový zápas, který může rozhodovat.
Po bezbrankovém poločase začali úderněji domácí fotbalisté, Balcar využil herní situace i ležícího gólmana v 58. minutě a 90 diváků mohlo jásat. Jenže pouze do 68. minuty, kdy vyrovnal Tomáš Valc na 1:1, tento stav poté vydržel do závěrečného hvizdu rozhodčího Hlavsy. Ke slovu přišly penalty a Malšovice vezou domů 2 body, v této disciplíně vyhráli 5:4. Hosté tedy domácí v tabulce předstihli o jediný bod.
Bohumil Krucký viděl problém v špatně posouzené situaci: "Prohrávali jsme po velmi problematickém gólu. Jasný faul na brankaře, neodpískaný, když brankář ležel zraněný na zemi. Hrálo se dál minimálně 10 vteřin, soupeř, než by sportovně přerušil hru, tak skóroval do prázdné branky. Brankář byl následně ošetřován. Přesto si z ovlivněného zápasu odvážíme 2 body."

V 16:00 se hrálo v Předměřicích, soupeřem Slavoje byla hradecká Lokomotiva. Předměřičtí fotbalisté zcela jasně přehráli v uplynulém kole zejména v druhé půli domácí Chlumec a to je zřejmě hodně naladilo. Lokomotiva před týdnem přestřílela Kopidlno a vedla tabulku se 17 body. Případná výhra Slavoje mohla opět stáhnout tabulku k sobě, což se nakonec stalo.
Hrdinou zápasu se stal Michal Šmarda, 44-letý spílmachr domácího týmu, který vstřelil branku z trestňáku již v 7. minutě duelu. Stav 1:0 vydržel až do konce zápasu, kterému přhlížela stovka diváků a řídil ho sudí Mlynář.
Velmi nespokojen byl vedoucí Lokády Michal Sobotka: "Co na dnešní utkání říct? Z trestného kopu na začátku utkání inkasujeme, poté domácí brání v deseti a odkopávají jen balony, my nastřelíme dvě tyče a řadu gólovek nedáme. A když už vstřelíme regulérní branku, tak nám ji rozhodčí neuzná pro údajný ofsajd. Co nato více říci, někdy si ti tři pánové dělají co chtějí."

Hlušice jásaly v minulém kole, když vezly všechny body z Malšovic. Nyní hostily rezervu Chlumce n. C. a nutno říci, že hostům příliš alternativ nezbývalo. Vedoucí týmu Koza si minule postěžoval i na životosprávu a tréninkovou morálku svých fotbalistů, otázka zněla, poučí se jeho tým z těchto slov? Souboj těchto celků se hrál v Hlušicích od 16:00.
Doyen mezi rozhodčími František Jehlička nakonec řídil zápas, který měl jednoznačné vyústění. Bylo to odpoledne v režii bratrů Batelkových, kteří dohromady dali čtyři branky, mezi ně se vklínila pouze trefa Pavla Průchy. Debakl Chlumce v poměru 0:5 už týmu mnoho šancí nedává, ale matematika ještě žije. V Hlušicích nakonec nad jasnou výhrou domácích tentokrát jásala většina mezi přítomnými 100 fanoušky.
Co na to vedoucí domácích Jaromír Průcha: "Báli jsme se druhého poločasu, když soupeři dorazily posily z áčka, ale nakonec to zas takové posily nebyly. Ještě jsme přidali tři branky. Za zmínku stojí hatrick M.Batelky."

Kopidlno vyinkasovalo v minulém kole šest gólů od Lokomotivy a trenér Havelka prohlásil "my snad na hřišti nebyli". Domácí souboj se Spartakem Kobylice byl pro další vývoj nesmírně vyrovnané tabulky opět hodně fatální, týmy dělily od sebe tři body. Hrálo se v neděli od 16:00, v Kopidlně chodí dobré návštěvy, diváci měli přijít i tentokrát.
Novým hrdinou Kobylic se stal Martin Klzo, dal vedoucí gól už v 11. minutě, na něj ještě stačili domácí odpovědět díky Hnátovi. V 62. minutě však opět Martin Klzo zavěsil a vše dovršil Dominik Nový v 89. minutě. Výhru Kobylic 3:1 sledovalo v kopidlenském stánku 120 diváků, utkání řídil rozhodčí Kiezler.
Josef Karabinoš mluvil radostným tónem: "Konečně body z venku. Disciplinovaný výkon celého mužstva s fotbalově vyspělým týmem. Na důležitých brankách se podíleli hráči, kteří nastoupili za naše áčko poprvé v základní sestavě. Myslím si, že o vytouženou první čtyřku se bude bojovat až do posledního kola."


HVĚZDA KOLA :
Michal Batelka (Hlušice) - hráč ročníku narození 1992 byl hlavní postavou utkání v Hlušicích, po kterém se domácí Čechie vyhoupla na první místo nesmírně vyrovnané tabulky. Tři góly v zápase s Chlumcem byl výkon hodný pozornosti.

UDÁLOST KOLA :
Po prohře na Lokomotivě 3:6 prohrál mnohatýdenní lídr tabulky Kopidlno doma s Kobylicemi a tým se rázem propadl na čtvrté místo. A v dalším kole jede do Malšovic ...

VÝROK KOLA :
Jaroslav Koza, vedoucí Chlumce nad Cidlinou B: "Hráči si prostě nevěří". V minulém kole však podle jeho slov příčina ležela jinde ...


NÁVŠTĚVA KOLA :
Tradičně v Kopidlně, kam přišlo 120 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 10. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 410 fanoušků, průměr na utkání 102, od počátku sezóny tedy celkem 4 225 diváků, celkový průměr na utkání 105)

FK Kopidlno - 890 diváků (průměr na zápas 178 diváků)                                        Kobylice - 650 diváků (průměr 130 diváků na zápas)                                              Lokomotiva HK - 580 diváků (průměr 116 diváků na zápas)                                    Sokol Libáň - 550 diváků (průměr na zápas 110 diváků)                                        SK Hlušice - 480 diváků (průměr na zápas 96 diváků)                                           FK Chlumec B - 455 diváků (průměr 91 diváků na zápas)                                     Předměřice - 350 diváků (průměr 70 diváků na zápas)                                            Malšovice - 270 diváků (průměr 54 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 10. ODEHRANÉM KOLE :
10 - M. Batelka (Hlušice),
7 - Poutník (Kopidlno),
6 - Nový (Kobylice),
5 - Havlík, Sítař (Libáň), Zvolánek (Lokomotiva),
4 - Jareš, Dušánek (Malšovice), T. Klaban, Machačný (Kopidlno), Mar. Kohout (Hlušice), Havlíček (Kobylice), Balcar (Libáň),
3 - Branský (Chlumec B), Strakatý, Frank, Pekáč (Předměřice), Soumar (Hlušice), Valc (Malšovice), Klzo (Kobylice),
2 - Svěcený, Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Rejha, Brokeš (Malšovice), Hlavatý, Šmarda (Předměřice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka (Lokomotiva), Pečenka, P. Dvořák (Kobylice), Havelka, Hnát (Kopidlno), Hartman, M. Kučera (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - T. Franc, Papík, Groh, Luňák, Libřický (Malšovice), Zedek, Černovský, L. Komárek, Dřímal (Kopidlno), Bezvoda, Voborník (Předměřice), J. Batelka, Špaček (Hlušice), Herzog (Kobylice), J. Kučera, Bareš, Zeman, Hubený, Beneš (Chlumec B), Rosulek, Svatoň, Vodák, D. Denk, Odehnal, vlastní (Lokomotiva), Mička (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina B (VÝSLEDKY

VE VALDICÍCH DERBY PRO JIČÍN, V KUNČICÍCH ZŘEJMĚ ZTRATILI NADĚJI

Podkrkonošská detektivka stále graduje, fotbalová Agátha Christie píše místo krkonošských pohádek thrillery. Ve skupině B JAKO 1. B třídy se sedm týmů před tímto kolem narovnalo do dvou bodů, odepsány nebyly ani poslední Kunčice. Všechny duely se hrály v sobotu od 16:00. Po nich drama pokračuje, pouze Kunčice mají už na postup ztrátu sedm bodů a naděje zbývá už jen teoretická.

V derby Českého ráje se v sobotu střetly týmy Valdic (13 bodů) a Jičína B (15 bodů). Stačilo se podívat na konta obou soupeřů a bylo jasné, že derby má vlastně dva emoční náboje. Tipovalo se, že na zápas přijde větší návštěva než na předchozí zápas krajského přeboru Jičín A - Chlumec n. C. (zde se začínalo v 13:30, Jičín vyhrál 2:1).
Bylo to drama, jak má být a vidělo ho 210 diváků. V 24. minutě se Valdice dostaly do vedení brankou Tomáše Repky (nepleťme si s Řepkou) a v týmu panovala euforie. Jenže v 55. minutě vyrovnal Pluhař a v 65. minutě mladík v dresu hostů Tomáš Haken poslal Jičín do vedení. Čtyři minuty před koncem přišla penalta a Tomáš Repka z ní vyrovnal na 2:2. Rozhodčí Aleš Havlík si zápas viditelně užíval a prodloužil ho nakonec o pět minut, rozdal nakonec šest žlutých karet, tři na každé straně. Penaltový rozstřel nakonec vyzněl pro Jičín v poměru 4:2 a dva body pro tým je hodně dobrý výsledek.
Jako komentář jsou vybrána slova trenéra Jičína Romana Mikoláška: "Před pěknou diváckou návštěvou se hrálo derby utkání, které se muselo líbit. V zápase se zrodila spousta brankových příležitostí na obou stranách. S výsledkem jsme spokojeni, i když obě branky domácích byly sporné. První brance předcházelo přistrčení našeho hráče v hlavičkovém souboji, druhé přísná penalta 5 minut před koncem zápasu."

Baník Žacléř hostil rozjetou Dolní Kalnou. Hosté vyhráli třikrát za sebou, domácí se v minulých kolech potýkali se sestavou. Baník byl však určitě favoritem zápasu, ale sázet všechno na úspěch žacléřských by v sázkařské loterii bylo hodně rIskantní. Týmy od sebe dělil pouze jeden bod.
Roli favorita potvrzoval v 7. minutě vedoucí brankou Baníku Jaroslav Mádle, jenže v 35. minutě srovnal Tomáš Jiřička na 1:1. I přes vyloučení dolnokalenského Bartoše v 71. minutě se stav nakonec neměnil a po remíze si Kalná nakonec vezla dva body, protože penalty zvládla lépe v poměru 4:3. Před 90 diváky řídil utkání rozhodčí Bečvář.
Co na to Tomáš Navrátil: "Ve druhé půli fotbal plakal, v závěrečné dvacetiminutovce hráli domácí přesilovku, když byl za neskutečně pohoršující, urážlivé a ponižující výroky (ty vole, to nebyla ruka ...) z fleku vlyloučen Martin Bartoš. Oslabení jsme ustáli a z penalt přidali druhý bodík, se kterým jsme spokojeni."

Velmi, velmi rušno bylo v sobotu v Horním Starém Městě. Třetí 15-bodový tým pelotonu, tedy Rudník, zde vyzkoušel psychickou odolnost domácího Trutnova C (13 bodů). To, že si týmy mohou po tomto kole vyměnit pořadí, že se navzájem dobře znají, to zvyšoval náboj střetnutí.
Rozhodčí Lukáš Janata v něm rozdal sedm ŽK, takže emoce byly znát.V 26. minutě vedl Rudník 1:0 brankou Kučeravého, v 66. minutě srovnal skorojmenovec úvodního střelce Kučera na 1:1. Dva body i zde putovaly k hostům, penalty vyhrál Rudník 5:3.
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova: "Ve druhé půli jsme se zvedli a zaslouženě srovnali. Další šance jsme si nevypracovali, to je pro nás alarmující fakt, protože se tak stalo již ve třetím utkání za sebou. Ve vyrovnané tabulce je to ztráta, nutně musíme něco přivézt z venku."

Kunčice nad Labem hrály o poslední naději, v sobotu přivítaly Tatran Hostinné (14 bodů). Hostinné je však tým cizích hřišť, doma se Tatranu daří opravdu jen málo. Svěřenci trenéra Jelínka měli za sebou dvě čtyřgólové prohry a obdrželi 13 branek ve dvou zápasech. Zvedne se domácí tým ode dna, to byla otázka před zápasem?
V 27. minutě se zdálo, že ano. Jakub Jeřábek dal vedoucí kunčický gól, ale vedení vydrželo domácím osm minut. Snajpr Hostinného Jakoubek vyrovnal a v poslední minutě poločasu Marek Filcsák poslal Tatran do vedení. Z toho už se domácí neoklepali a inkasovali ještě jednou tři minuty před závěrečným hvizdem, opět se trefil Jakoubek. Před 80 diváky řídila střetnutí Blažena Kánská.
Slova vedoucího Hostinného Pavla Šmucera: "Bojovné utkání se spoustou brankových příležitostí. Zakončení šancí sice skřípalo, přesto se nám jich podařilo proměnit více než soupeři a zaslouženě jsme vyhráli."

HVĚZDA KOLA :
Tomáš Repka (Valdice) - hráč, kterému k proslulému fotbalovému jménu chybí jen háček, dal v derby s Jičínem dva góly a prokázal i pevné nervy při penaltě, ze které srovnal na 2:2.

UDÁLOST KOLA :
Tři remízy, po kterých se střílely penalty a všechny penaltové rozstřely vyhráli hosté, dva body si domů vezly týmy Rudníku, Jičína a Dolní Kalné.

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: " Ve druhé půli fotbal plakal, v závěrečné dvacetiminutovce hráli domácí přesilovku, když byl za neskutečně pohoršující, urážlivé a ponižující výroky (ty vole, to nebyla ruka ...) z fleku vlyloučen Martin Bartoš."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Jednoznačně derby ve Valdicích, které vidělo 210 diváků. Od půl druhé se hrál předtím v Jičíně duel krajského přeboru a ten sledovala pouhá šedesátka zájemců o fotbal.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 910 ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 430 fanoušků, průměr na utkání 107, od počátku sezóny tedy celkem 4 528 diváků, celkový průměr na utkání 113)

Hostinné - 780 diváků (průměr 195 diváků na zápas)                                           Dolní Kalná - 730 diváků (průměr na zápas 146 diváků)                                       SKP Valdice - 616 diváků (průměr na zápas 123 diváků)                                      Žacléř - 588 diváků (průměr 116 diváků na zápas)                                              Jičín B - 435 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                                                  Kunčice n. L. - 415 diváků (průměr na zápas 83 diváků)                                     Trutnov C - 370 diváků (průměr 74 diváků na zápas)                                         Rudník - 362 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                                                     

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 10. ODEHRANÉM KOLE :
10 - Jakoubek (Hostinné),
8 - Horváth (Žacléř), Míč (Kunčice),
7 - Kodytek (Dolní Kalná),
6 - P. Horáček (Jičín B), Víšek (Rudník),
5 - Rejman, Repka (Valdice),
T. Jiřička (Dolní Kalná),
4 - R. Polák (Hostinné), Krejčík, Jeřábek (Kunčice), Knap (Rudník),
3
- Bartoš, Najman, M. Stránský, (Dolní Kalná), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Ondráško (Žacléř), Chvalina (Trutnov C), Zeman (Rudník),
2 - M. Jeník, Voldán, T. Haken, Pluhař (Jičín B), Tauchman, Hampl (Dolní Kalná), M. Kulda, Zákravský, Řehůřek, Šimočko (Trutnov C), Horešovský (Rudník), Skála, Mádle (Žacléř), Kalenda, Pitthard (Valdice), Kracík (Hostinné), Kracík (Kunčice n. L.),
1 - Petružálek, Rodr, Brož, L. Horák, Valeš, Slavík, Filcsák, vlastní (Hostinné), D. Ježek, Jar. Jiřička (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, vlastní (Žacléř), Míka, Veg, Janda, Řeháček (Jičín B), Zugar (Valdice), Eftlaiš, Čáp, Kučeravý (Rudník), Doubic, Vomočil, Švorc, Rada, Kučera (Trutnov C),



JAKO 1.B TŘÍDA skupina C (VÝSLEDKY)       

HRONOV S DEBAKLEM Z OPOČNA, VELKÉ POŘÍČÍ PROHRÁLO S DVOREM

Skupina C JAKO 1. B třídy má dvě jistoty, Náchod B neztratil ani bod, Ohnišov nezískal ani bod. O těchto týmech není pochyb. V každém kole se však může rozhodnout o dalších jistotách, tak se na to podívejme.

V sobotu od 16:00 hrálo béčko Náchoda se Smiřicemi. Hosté na tom nebyli nijak komfortně, s vysokým favoritem si příliš nadějí na body nedělali, 12 bodů na kontě před tímto duelem bylo však málo a stačilo to jen na šestou příčku. Sázkaři by řekli - jasná jednička, ale ...
Běžela 6. minuta zápasu a Smiřice už vedly, gól dal Koutník. Ale jen do 17. minuty, ve které vyrovnal počty náchodský Lukáš Říha a pak už to šlo - v 32. minutě zvýšil na 2:1 Tomáš Vejprava a podle zápisu rozhodčího Skřivánka (nikoliv podle hodnocení asistenta Bergera) v 36. minutě zatloukl třetí hřebík Jakub Vaněček. 80 diváků vidělo tedy již desáté vítězství náchodské rezervy.
Slova náchodského asistenta Bergera: "Výsledek jsme pojistili až v 80. minutě. Do té doby houževnatý soupeř za Smiřic napříjemně kousal. Přesto mužstvo ukázalo svůj vítězný charakter. Ozdobou utkání byl precizně zahraný roh v podání T. Vejpravy a L. Říhy, ze kterého padla nejhezčí branka utkání. Tleskám."

Na Velké Poříčí (4. místo, 15 bodů) se tlačí Hronov a proto se poříčtí fotbalisté měli pustit do zápasu s béčkem Dvora (18 bodů) s velkou vervou. U hostů byla jasná rovnice - kolik a jací hráči přijdou k autobusu. Přišlo jich dost. Hrálo se v sobotu od 16:00.
Stovka přihlížejících viděla famózní úvod Velkého Poříčí, v 16. a poté v 19. minutě jásal nad svými góly Jiří Dobýval a domácí vedli 2:0. Čeněk Celler je však velký stratég, pomohl mu Viktor Marks snížením ve 40. minutě a také poločasové šťastné střídání. Jeden z nejdůležitějších gólů své kariéry dal totiž v 68. minutě Jiří Kuhn a za stavu 2:2 domácí situaci už nezvládli. V 87. minutě Marks a v 89. minutě Kuhn dovršili výhru dvorské rezervy 4:2 a tento tým je už postupu do finálové skupiny hodně blízko. Duel řídil Leoš Bednář.
Čeněk Celler byl pochopitelně velmi spokojen: "Úvod prvního poločasu jsme prospali a již v 19. minutě prohrávali 2:0 a domácí ještě několik šancí neproměnili. Ještě, že po brejku Samlera nás Marks vrátil do hry. Ve druhé půli pokračovalo zahazování šancí domácích, ale postupem doby jsme hru vyrovnali a po brejcích dokázali nejenom vyrovnat, ale i vstřelit dvě branky navrch. Prostě jsme dokázali naše šance proměnit."

Asi nejzajímavější zápas kola se měl odehrát v Opočně (15 bodů), kam přijel Hronov (13 bodů). Opočno mohlo utéct soupeři o pět bodů, Hronov mohl domácí v tabulce přeskočit. S tímto vědomím šly oba týmy do sobotního utkání.
V Opočně držel bezbrankový stav až do 43. minuty, v tomto čase utkání však rozvlnil síť kanonýr Lukáš Jelen a domácí mohli jásat. V druhé půli bylo střetnutí dlouho na vážkách, ale vše zřejmě rozhodla 72. minuta a v ní opět Lukáš Jelen. Pak už Opočno dominovalo, další trefy přidali Vondřejc v 79. minutě, Reichl v 83. minutě a opět Jelen v 86. minutě. Fantastickou výhru 5:0 vidělo jen 55 fanoušků, nad pravidly bděl rozhodčí Jiří Říha.
Jan Jánský, trenér Opočna: "Rozhodla 40. minuta prvního poločasu, kdy náš brankář chytil penaltu a z protiútoku jsme vstřelili vedoucí branku. Ve druhé půli se po druhé brance hosté rozsypali a záleželo, kolik branek vstřelíme. Určitě velmi důležité 3 body."

Police nad Metují se mohla dostat přes deset bodů, protože v neděli přivítala beznadějně poslední Ohnišov. Utkání se hrálo od 16:00 a předpokládali jsme, že Spartak dosáhne po tomto kole na metu 11 bodů. Byla to správná prognóza?
Nakonec ano, Police zvítězila 3:2, ale dřelo to. V 42. minutě dal vedoucí branku Klapkovský z penalty, jenže to již hosté vedli 1:0 od 10. minuty, kdy byl úspěšným střelcem ohnišovský Cuberka. V 43. minutě byl vyloučen hostující Čančara a v 63. minutě Čermák využil přesilovku gólem na 2:1. Jenže v 86. minutě Jan Kuchta vyrovnal na 2:2 a v domácím táboře bylo pozdvižení. Minutu před koncem nařídil rozhodčí Jakub Smrček druhou penaltu a Klapkovský rozhodl o třech bodech pro Polici. Zápasu, který příliš krásy nepobral, přihlíželo 60 diváků.
Václav Kárník, trenér Ohnišova: "Inkasovali jsme dva góly z penalt, jeden z trestného kopu a zápas jsme dohrávali v deseti po vyloučení Čančary. Každý si může udělat obrázek sám."

HVĚZDA KOLA :
Jiří Kuhn (Dvůr Králové B) - mladý odchovanec mostecké kopané dostal šanci po přestávce a dvěma brankami přispěl k překvapivé výhře týmu nad domácím Velkým Poříčím, které nedávalo šanci za šancí.

UDÁLOST KOLA :
Filip Effenberk, brankář Opočna, chytil za stavu 0:0 penaltu, založil útok a Lukáš Jelen z něho poslal domácí do vedení. Ani se nedivíme komentáři hronovského trenéra Zdeňka Samka.

VÝROK KOLA :
Zdeněk Samko, trenér Hronova: "Utkání se rozhodlo v podstatě už ve 40. minutě první půle, kdy jsme nedali pokutový kop, který fantasticky chytil domácí brankář, ten ihned založil protiútok a my z něho dostali gól. Takovou situaci jsem neviděl za 30 let fungování ve fotbale. Jak se říká,, člověk se učí celý život, tohle je opravdu důkaz."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Ve Velkém Poříčí vidělo zápas se Dvorem Králové 100 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 10. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo pouhých 295 fanoušků, průměr na utkání 73, od počátku sezóny tedy celkem 3 478 diváků, celkový průměr na utkání 86)

Velké Poříčí - 760 diváků (průměr 152 diváků na zápas)                                         Police n. M. - 503 diváků (průměr 100 diváků na zápas)                                         FK Náchod B - 480 diváků (průměr na zápas 96 diváků)                                       SK Smiřice - 435 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                                            Dvůr Králové B - 402 diváků (průměr na zápas 80 diváků)                                      AFK Hronov - 386 diváků (průměr na zápas 77 diváků)                                           Opočno - 380 diváků (průměr na zápas 76 diváků)                                                Ohnišov - 135 diváků (průměr 27 diváků na zápas)                                       

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 10. ODEHRANÉM KOLE :
17 - Plšek (Náchod B),
11 - Vaněček (Náchod B),
10 - L. Jelen (Opočno),
8 - J. Vaníček (Dvůr Králové B), 
7 - Poláček (Náchod B), Voldán (Dvůr Králové B), J. Koutník (Smiřice),
6 - M. Otradovský, Marks (Dvůr Králové B), Šťavík (Hronov), Dobýval (Velké Poříčí), Klapkovský (Police),
5 - Korenčík, Bednář (Smiřice), T. Přibyl (Opočno),
4 - V. Hák (Dvůr Králové B), Jandík (Police), Vlček (Náchod B), Tichý (Hronov), Reichl (Opočno),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Mi. Vít, Zelený, Novák (Velké Poříčí), Vágner (Dvůr Králové B), Vondřejc (Opočno),
2 - Říha, vlastní (Náchod B), Samler, Rejl, Teuber, Kuhn (Dvůr Králové B), Pataki, vlastní (Police n. M.), Hanzl, Kuneš (Velké Poříčí), Neuschl, Hofman (Hronov), Pfeifer, vlastní (Opočno), Matějček,Škarytka, Melichárek (Smiřice), Krpata (Ohnišov),
1 - Král, Akpem, Gidion, Pípek, Kromholz, Vejprava (Náchod B), Stříbrný, Kaněra, Flaška, Závada, Hubka (Velké Poříčí), Ponikelský, Fof, Čížek, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Pek, Phan Mang Tuong, Danihel, Ansorge, Novák, Vít (Hronov), Jákl, Řežábek (Dvůr Králové B), Štětina, Kováč, Martínek, Kuchta, Cuberka (Ohnišov), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Čermák (Police), Škrabal, Školník (Opočno),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina D (VÝSLEDKY)    

ZDELOV V SOLNICI, ALBRECHTICE DO DOUDLEB

Rychnovská skupina měla před tímto kolem v závěru pelotonu tři šestibodové týmy, na tuto metu dosáhly týmy Borohrádku, Kostelce B a Lípy. Je už hodně jisté, že všechny tři celky vstoupí na jaře do bitev o záchranu soutěže. Reálně se před 10. dějstvím dalo říci, že o čtvrtou postupovou příčku hrají dva, možná tři týmy. Všechny zápasy se hrály v sobotu od 16:00.

V prvním zápase hostila silně fotbalová Solnice Zdelov. Hosté stále bojovali o postupové místo a povinnost velela - bodujme. Uvolněné solnické mužstvo bylo však velmi těžkým oříškem.
Domácí vedli již ve 24. minutě 3:0 (J. Kubec 2, Zaňka) a hosté už naději na body těžko mohli mít. Nakonec kosmeticky upravil výsledek hrdina posledního kola Michal Neubecker. 80 diváků bylo spokojeno s výhrou Solnice, která má postup už téměř jistý, rozhodčí Patrik Doubic vytáhl šest žlutých karet.
Trenér Kadavý a jeho slova: "Velký návrat po vleklém zranění předvedl sekretář našeho klubu Jirka Kubec, během 20 minut vstřelil 2 branky a rozhodl zápas. Hosté si ve 2. poločase vytvořili několik šancí, které však zlikvidoval skvěle chytající gólman Míša Švorc. A tak i bez 6 (!) hráčů základní sestavy jsme dokázali v utkání zvítězit."

Lípa nad Orlicí - Černíkovice, zápas, ve kterém relativně šlo hlavně o bodový zisk pro jaro. Každý bod získaný na podzim má hodnotu 50% pro jarní část a to mělo týmy naladit. Vedoucí hostů Libor Beran nebyl však příliš radostně naladěn v minulém kole, pozměnil mu názor výkon jeho Lípy v tomto kole?
Snad trochu ano, proti lídru uhrála Lípa remízu 2:2 (40. Vašata, 70. Síkora - 24. a 57. Stodůlka) a dokonce získala bod navíc za výhru v penaltách 4:2. Mladý sudí Daniel Duřt řídil toto utkání před 110 diváky.
Libor Beran nebyl shovívavý k týmu hostů: "Zajímalo by mě, jaký zázračný elixír mají hosté v lékárničce. Pokaždé když v utkání vedli, vypadalo to na hřišti jako v polním lazaretu. Ale když přišlo vyrovnání, běhali titíž hráči po hřišti jako srnky."
Upřímně řečeno, podobné taktické kousky má ve svém repertoáru až příliš mnoho týmů a trenérů.

Kostelec B - Borohrádek, třetí sobotní duel, oba týmy vstupovaly do zápasu se šesti body. I pro tento duel platilo pravidlo - každý bod má svoji hodnotu pro jaro.
Padesátka diváků přišla v Kostelci a viděla výhru Borohrádku 4:3, domácí sice vedli v 11. minutě 1:0, ale pak už jen dotahovali. Dva góly kosteleckého béčka dal Vilímek, jeden Rada, za hosty se trefil dvakrát Pavel Matějus, jednou Radek Sazima a jednou Jan Lochman. Utkání vedl s píšťalkou zkušený Miloš Hofman.
Slova Radka Sazimy: "Dnes jsme utkání zvládli. Získali jsme 3 body, které budou důležité na jaře. Domácí nehráli vůbec špatně v poli, měli míč na kopačkách častěji a myslím, že mají budoucnost. Děkuji celému tymu, kdy jsme v oslabené sestavě zvládli toto utkání."

Doudleby uvítaly Albrechtice, 19 bodů hrálo proti patnácti. Řekněme - byl to magnet kola. Matěj Kráčmer vs. David Hořínek, oba borci byli na hrací ploše, uskutečnil se tedy před 100 diváky i souboj výborných střelců.
První úřadoval Matěj Kráčmer, v 39. minutě dal úvodní branku zápasu a tak skončil i první poločas. Jak to bylo dále? V 48. minutě si dal Jiří Jaroš vlastní gól a Doudleby vedly 2:0. v 62. minutě Hudousek zvýšil na 3:0 a když dal v 75. minutě Krmaš na 4:0, bylo to na ručník. Jenže o dvě minuty později Jiří Jaroš napravoval vlastňáka a snížil na 4:1. Pak rozhodčí Filip Svoboda nařídil penaltu a v 80. minutě Velíšek upravil na 4:2. V předposlední minutě dal gól i Hořínek, diváci se chytali za levou stranu hrudníku, ale další branka nepadla. Výhrou 4:3 zvýšil Velešov náskok před soupeřem na sedm bodů a ten už ve zbývajících čtyřech kolech bude bojovat o postup zřejmě jen se Zdelovem.
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic: "Někdo byl po nemoci, někdo byl nemocný a někdo měl zranění, přesto nastoupili a za to jim děkuji. Hrozivý výsledek jsme odvrátili skvělou 15-minutovkou v závěru, leč bez bodu. Hlavního rozhodčího nechám bez komentáře, stejně nemáme žádné dovolání, ale myslím, že stejně nespokojen byl i kolega na doudlebské lavičce."

HVĚZDA KOLA :
Jiří Kubec (Solnice) - sekretář klubu se změnil v kanonýra, nastoupil po zranění a dal dva důležité góly.


UDÁLOST KOLA :

Prohráváte-li čtvrthodinu před koncem 0:4, většinou se snažíte zápas slušně dohrát nebo již rezignujete. Ne tak Albrechtice, ty dotáhly na 3:4 a sahaly po bodu.


VÝROK KOLA :
Miloš Zeman, trenér Zdelova: "To, co jsme předvedli první poločas, byl doslova propadák. Naši obranou by proběhla i babka s nůší a možná by i ona branku vstřelila. Poločasový výsledek 3-0 byl tak spravedlivý."

NÁVŠTĚVA KOLA :
110 diváků vidělo zápas Lípa nad Orlicí - Černíkovice.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 10. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 320 fanoušků, průměr na utkání 80, od počátku sezóny tedy celkem 5 269 diváků, celkový průměr na utkání 131)

Černíkovice - 975 diváků (průměr na zápas 195 diváků)                                         Albrechtice n. O. - 800 diváků (průměr 160 diváků na zápas)                                  Borohrádek - 751 diváků (průměr 150 diváků na zápas)                                         Lípa n. O. - 700 diváků (průměr na zápas 140 diváků)                                       Doudleby n. O.- 538 diváků (průměr 107 diváků na zápas)                               Solnice - 495 diváků (průměr na zápas 99 diváků)                                            Zdelov - 485 diváků (průměr 121 diváků na zápas)                                                Kostelec B - 330 diváků (průměr na zápas 66 diváků)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 10. ODEHRANÉM KOLE :

10 - D. Hanuš (Černíkovice), Ma. Kráčmer (Doudleby), Hořínek (Albrechtice),
9 - Zaňka (Solnice),
5 - Pinkas (Albrechtice),
4 -
Velíšek (Albrechtice), Stodůlka (Černíkovice),

3 - Schod, Hovorka (Solnice), Sršeň (Albrechtice), Weisser (Zdelov), Kopsa, vlastní (Doudleby), P. Matějus (Borohrádek), Vašata (Lípa),
2 - Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Grim, Mondík, Síkora (Lípa), Rýznar, Kadavý, T. Kubec, J. Kubec (Solnice), Moravec, T. Sazima, Vojnar, R. Sazima, Lochman (Borohrádek), Dostálek, Sehnal, Novotný, Mráz, Neubecker (Zdelov), J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), Hudousek (Doudleby), Vilímek, Rada (Kostelec B),
1 - Plachetka, Dudek, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš (Doudleby), Handa, Kučera, Mňuk, Vrba (Černíkovice), Staněk, Duda, Barták (Borohrádek), Csontos, Šklíba (Albrechtice), Kozel, Křehký, J. Šrámek, vlastní (Kostelec B), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Gajda, Hartman (Solnice), R. Zeman, Nedvídek, Dvořák, Komárek (Zdelov), Brzokoupil, Bílek (Lípa),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 10.10.2015
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace