Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

O víkendu zahajují i dorostenecké soutěže


Datum akce: 22.3.2019

Po mužích se dočkali ostrého jarního startu i dorostenci, na trávníky vyběhnou jak hráči krajského přeboru mladšího dorostu U17, tak Premier Steel krajského přeboru dorostu U19 a Krajské soutěže dorostu U19. A hned v prvním jarním kole je na programu řada zajímavých zápasů. Většina týmů si svoji formu otestovala v základních skupinách zimních pohárů, ve kterých nebyla nouze o překvapivé výsledky.

V nejmladší kategorii, krajském přeboru mladšího dorostu, je lídrem soutěže tým SK Jičín, který v podzimní části soutěže neztratil ani bod, suverenně vévodí tabulce a vzhledem ke kvalitě kádru se nedá předpokládat, že by se na jaře mělo něco změnit. V sobotu hostí jičínští Solnici a určitě budou chtít výsledkově navázat na pohárové zápasy, ve kterých deklasovali Hořice 16:2 a divizní starší žáky MFK Trutnov 12:0. O druhé místo to bude ještě tuhý boj, navíc hned v prvním jarním kole dojde k souboji druhého Vysokého Mýta s třetím Novým Hradcem Králové, který je jen o čtyři body zpět.  

V nejvyšší krajské dorostenecké soutěži,  Premier Steel krajském přeboru dorostu U19, je největším tahákem prvního kola souboj čtvrté Jaroměře se třetím Vrchlabím. Horalové mají čtyřbodový náskok a hlavně velkou motivaci oplatit soupeři podzimní porážku, neboť v posledním podzimním kole zvítězila Jaroměř ve Vrchlabí 3:1 a to hrála od 25. minuty o deseti. Vedoucí Slávie Hradec Králové hraje na půdě šestého Týniště a byť poslední utkání, které sehrála minulý víkend v rámci zimního poháru s Chlumcem nad Cidlinou , prohrála 3:4, v Týništi by byla určitě ráda za tři body, aby si udržela náskok před svými pronásledovateli.

V krajské soutěži dorostu U19 jsme se zaměřili na utkání dvou nejlepších týmů soutěže, v sobotu v poledne hostí na své umělce rezerva druhého Vrchlabí vedoucí Chlumec nad Cidlinou. Hosté mají na čele šestibodový náskok, který budou chtít svěřenci domácího trenéra Jiřího Rennera stáhnout. A jak to oba trenéři před utkáním vidí ?

Jiří Renner, trenér FC Vrchlabí“B“

Trenére, v neděli zahajujete jarní část mistrovských utkání, jak jste připraveni ?
Samozřejmě že se těšíme až to konečně začne a věřím, že jsme připraveni dobře

Hned v prvním jarním kole přivítáte vedoucí celek tabulky, FK Chlumec nad Cidlinouí, s jakým cílem do utkání vstupujete?
S cílem určitě ho potrápit a taky neprohrát, ale bude to těžké, Chlumec v této soutěži jak tabulkově, tak i herně, všechny soupeře převyšuje a určitě by se neztratil a spíše by patřil k lepším týmům i v krajském přeboru

V podzimním utkáním jste prohráli v Chlumci vysoko 8:2, myslíte si, že tentokrát by nemělo být utkání tak jednoznačné, co uděláte pro to, aby jste byli tentokrát úspěšnější ?
Chtěli bychom navázat na 1 poločas v Chlumci, kdy to bylo 2 2 a naši hře nebylo co vytknout a výkon od obou mužstev byl na tuto soutěž nadstandartní, jak podle ohlasů trenérů, tak i přítomných diváků

Vaši svěřenci jsou většinou hráči kategorie mladšího dorostu (2002-2003), doplní je i někteří zkušenější z áčka, které hraje v Jaroměři až v neděli ?
Touto cestou jít nechceme, pokud budeme mít hráčů dost tak určitě nedoplní, naopak naši hráči vrcholového ročníku 2000 dostávají šanci v dospělém fotbale a nevedou si tam vůbec špatně

Vy si asi na podmínky pro trénování stěžovat nemůžete, máte jeden z nejhezčích fotbalových stánků široko daleko, jak je to ale se zájmek kluků o tréninkový proces, dnes si většina trenérů stěžuje, že se mladým nechce ...?
To máte pravdu, podmínky na trénování máme opravdu skvělé, ale připadá mi, že zájem o fotbal v tomto věku je rok od roku horší a horší a kluků z různých důvodů ubývá, což je velká škoda  

Michal Jansa, trenér FK Chlumec nad Cidlinou

Trenére, v neděli zahajujete jarní část mistrovských utkání, jak jste připraveni ?
K zimní přípravě přistoupila většina hráčů poctivě! To mne velmi potěšilo. Fyzicky bychom na tom tedy měli být dobře. Přípravné zápasy se nám také povedly. 5 výher a jedna porážka na penalty je super. Utkání s týmy z krajského přeboru nám však ukázaly, že máme ještě velké rezervy. Především hradecká Slavia nás mačkala jako citron, nedávala však branky.

Hned v prvním jarním kole zajíždíte v pozici vedoucího celku krajské soutěže na půdu druhého Vrchlabí, s jakým cílem ?
„A“ dorost Vrchlabí hraje až v neděli, tak předpokládám, že někteří hráči posílí B-tým. Takže si myslím, že Vrchlabí bude v tomto utkání favorit a my se budeme snažit mu to nejvíce znepříjemnit!

V podzimním utkáním jste doma porazili Vrchlabí jednoznačně 8:2, myslíte si, že i tentokrát by mohlo být utkání tak jednoznačné ?
V žádném případě nepředpokládám podobný jednoznačný průběh utkání jako na podzim v Chlumci.

Jak se Vám v Chlumci s dorostenci pracuje, jaká je spolupráce s týmy dospělých a dostávají v nich ty nejlepší prostor ?
Podle mne se utvořila v současném dorostu v Chlumci velmi dobrá parta a pak je i ta práce trochu jednodušší. S polupráce s týmy mužů je dobrá a trenéři nám většinou vyhoví a hráče, kteří již nastupují v zápasech mužů nám "půjčí". Větší prostor dostává v týmech mužů dorazový ročník 2000 a dva hráči ročníku 2001.

Jaké máte na tréninkový proces podmínky, co Vám k Vaší spokojenosti chybí, co by se mělo zlepšit ?
Trénujeme 2x týdně. Vím, že by to chtělo minimálně jeden trénink přidat, zatím to však není v časových možnostech nás trenérů. Ke spokojenosti mi chybí větší počet "spolehlivých" hráčů. Co zlepšit? Nebo spíš zakázat? Omluvenkový systém dnešní generace. Neustále omluvenky na tréninky a dokonce i na zápasy je alarmující. Ale když se bavím s trenéry jiných týmů, tak je to asi obdobné i jinde.

Vytvořeno: 22.3.2019
Tomáš Navrátil


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 05 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace